ΚΙΝΑ: Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ


Πληθυσμός : 1.375.000.000 (το 2015)
Δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη μετά τις ΗΠΑ
Η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα του κόσμου
Η Κίνα είναι σήμερα μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα, η οποία σημειώνει εντυπωσιακή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΙΝΑΣ

Από τα 40 δισ. που θα ρίξει η Κίνα στις παγκόσμιες αγορές την επόμενη τριετία, η Ελλάδα διεκδικεί ανάλογο μερίδιο.

Ήδη οι κινεζικές εταιρείες - εκτός από τη γιγαντιαία Cosco, που είναι εδώ και χρόνια εγκαταστημένη στον Πειραιά - ενδιαφέρονται να επενδύσουν συντονισμένα στην Ελλάδα στους τομείς της ενέργειας, υποδομών, δικτύων και κατασκευών, αλλά και του τουρισμού και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Στο μεγαλύτερο, υπό ανέγερση, εμπορικό κέντρο του κόσμου, στο World Commerce Valley - YANJIAO International Trade City, που βρίσκεται στην Κίνα, ετοιμάζονται κιόλα οι χώροι που θα φιλοξενήσουν ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα εισέλθουν στο Yanjiao μαζί με το Βέλγιο, τον Καναδά και τη Ν. Κορέα. Ο ελληνικός χώρος, εμβαδού 10.000 τ.μ., είναι σχεδιασμένος από Έλληνες αρχιτέκτονες και στόχος είναι να αποτελέσει «σημείο αναφοράς για όλη την Κίνα».

Ειδικότερα, η δραστηριοποίηση της Alibaba στην Ελλάδα (της μεγαλύτερης παγκοσμίως ηλεκτρονικής εταιρείας με τζίρο άνω των 500 δισ. δολαρίων και 430 εκατομμύρια πελάτες), όταν ανοίξει η πλατφόρμα, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να πουλάνε προϊόντα στην Κίνα στους 430 εκατ. πελάτες της.

Την πόρτα της κινεζικής αγοράς, με προοπτικές σημαντικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, ανοίγουν η μία μετά την άλλη οι ελληνικές επιχειρήσεις. Μόνο στη Σαγκάη, που κατ' εξοχήν αποτελεί την πύλη εισόδου για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην αγορά της Κίνας, δραστηριοποιούνται σήμερα περισσότερες από 50 εταιρείες.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι πασιφανές πλέον ότι η αγορά της Δύσης κατακτάται ταχύτατα από την κινεζική. Ήδη έχει κατακλεισθεί από κινεζικά προϊόντα. Έχουμε τη γνώμη, λοιπόν, ότι ενόψει αυτής της εκρηκτικής εξάπλωσης παγκοσμίως της κινεζικής οικονομίας, θα έμοιαζε με αφροσύνη η έλλειψη ενδιαφέροντος από τα νέα παιδιά για την προσπάθεια «εισβολής» σ΄ αυτή την αχανή αγορά εργασίας, δεδομένου μάλιστα ότι η ανεύρεση ευκαιριών απασχόλησης στη δυτική αγορά γίνεται όλο και δυσκολότερη. Από την άλλη μεριά όμως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας με τους Κινέζους: Οι Κινέζοι δε διακρίνονται ιδιαίτερα για τη γλωσσομάθεια! Σπάνια θα βρεις έναν Κινέζο να ομιλεί άλλη γλώσσα εκτός από τη δική του. Άρα, μόνο η κινεζική μπορεί ν’ ανοίξει την πόρτα της κινέζικης αγοράς για τον Έλληνα!

Αυτό το γλωσσικό κενό πήραν την πρωτοβουλία να καλύψουν τα ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΑΣΙΑΛΗ στο Παγκράτι, προσφέροντας στους μαθητές τους την ευκαιρία να κατακτήσουν την κινεζική γλώσσα και μέσω αυτής και την κινέζικη αγορά εργασίας.

ΔΩΣΤΕ στα ΠΑΙΔΙΑ σας τα κατάλληλα εφόδια για το ΜΕΛΛΟΝ τους!
!


Επιστροφή στην Αρχική μας Σελίδα!