Έχοντας συμπληρώσει ήδη μισό αιώνα εμπειρίας στην εκπαίδευση και πάντα πρωτοπόροι στις νέες μεθόδους διδασκαλίας εγκαινιάζουμε μια σπουδαία συνεργασία με τον εξειδικευμένο οργανισμό διδασκαλίας ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ S.T.EM. EDUCATION. Με τη συνεργασία αυτή προσφέρουμε μαθήματα ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.

Τι είναι ο STEM EDUCATION;

Ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) αναπτύσσει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ετήσιας διάρκειας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στηρίζεται σε προγράμματα κάποιων από τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου (MIT, Carnegie Mellon, Tufts). Ο STEM Education έχει σαν κύριο σκοπό την εξάπλωση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας STEM σε όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών δράσεων.

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στήριξε τη δράση του S.T.E.M με σκοπό τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρόγραμμα με τίτλο «Χημεία Μικροκλίμακος», της UNESCO (UNESCO Global Microscience Experiments Project).

Προγράμματα:

Νέοι Μηχανικοί(Α΄- Γ΄ Δημοτικού)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νέοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους. Κατασκευάζοντας απλά αλλά και περίπλοκα μοντέλα, οι μικροί μηχανικοί μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των «Απλών Μηχανών» (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί, τροχοί και άξονες) και εξοικειώνονται με τη λειτουργία μηχανισμών που συναντούν στο περιβάλλον τους καθημερινά. Η βιωματική μάθηση προσφέρει, με διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο, γνώσεις εύκολα αντιληπτές και προτρέπει τα παιδιά να προσεγγίσουν και να αγαπήσουν τις θετικές επιστήμες και να εξερευνήσουν την κλίση τους σε αυτές.

Εκπαιδευτική Ρομποτική (Δ’ Δημοτικού – Α ‘ Γυμνασίου)

Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, όπου μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δε θέλουν να τελειώσει!

Κάθε κατασκευή διαθέτει «τεχνητή νοημοσύνη» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται μέσω ενός ψηφιακού προγράμματος που συντάσσουν εύκολα οι ίδιοι πάνω στην οθόνη αφής ενός tablet, ασύρματα συνδεδεμένου με τη ρομποτική κατασκευή.

Γιατί σε μας;

1) Επειδή για πρώτη φορά τα μαθήματα ρομποτικής θα γίνονται και στα Αγγλικά παρέχοντας διπλό όφελος για το μαθητή !
2) Επειδή σε εμάς θα βρείτε και ειδικά εκπτωτικά πακέτα σε συνδυασμό με την εκμάθηση ξένης γλώσσας !
3) Επειδή είμαστε αποκλειστικοί και επίσημοι συνεργάτες του STEM EDUCATION στην περιοχή μας.

---

Επιστροφή στην Αρχική μας Σελίδα!